Je vacature op Facebook: vind het juiste talent met een trefzekere campagne.


Een trefzekere advertentiecampagne voor je vacature op Facebook, waarom zou je dat doen? Daar is LinkedIn toch voor? Dat is negen van de tien keer het eerste wat we horen wanneer we een nieuwe klant proberen te overtuigen van het nut van Facebook als kanaal om nieuw talent aan je te binden. Immers, Facebook is er voor de fun, LinkedIn voor de business. Toch.....?

Targeten op opleidingsniveau en studierichting

Fun is groot en de business is klein. Met zijn bijna 11 miljoen Nederlandse gebruikers, waarvan 8,7 miljoen dagelijks, is Facebook veruit het meest gebruikte sociale platform in Nederland. Ter vergelijking, op LinkedIn zijn er zo’n 400.000 mensen actief.


En aan het Facebookprofiel zijn interessante data gekoppeld als opleidingsniveau en studierichting. Die data maken het mogelijk om heel gericht te targeten. Ook zakelijke ervaring en interesses spelen een belangrijke rol in het bepalen en bereiken van de juiste doelgroep. Van verzuimmanagers, accountants, trainers, sales representatives of aardwetenschappers? Je treft ze allemaal aan op Facebook. Juist ook die doelgroepen die op LinkedIn minder actief zijn, denk bijvoorbeeld aan lassers, verpleegkundigen, timmermannen etc.!


Maak gebruik van sociale interactie

Maar vinden mensen het niet irritant dat ze op een privé medium ‘lastig gevallen’ worden met zakelijke informatie. Nee, integendeel, we zien juist dat zakelijke berichten, en zeker vacatures, enthousiast ontvangen worden. Waarbij we ook meteen bij een ander groot voordeel komen van werven via Facebook: de sociale interactie. Mond-tot-mond, connecties, aanbevelingen door vrienden, op Facebook gebeurt het snel, zeker vanwege de uitnodigende interface die het eenvoudig maakt te delen, liken en commenten. Social recruiting ten voete uit!

Bereik juist ook de latent werkzoekenden

Maar wellicht het grootste voordeel van werven via Facebook, zeker in een overspannen arbeidsmarkt waar goede werknemers schaars zijn, is dat je ook latent werkzoekenden weet te bereiken. Werknemers die jouw vacature op Facebook zien en zich realiseren dat ze toch niet helemaal lekker op hun plek zitten bij hun huidige job. Die mensen bereik je minder snel op bijvoorbeeld jobsites.


De gaafste werkgever krijgt de beste werknemer

Tenslotte kan Facebook ook een rol vervullen in de employer branding van jouw organisatie. De beste werknemers werken bij de gaafste werkgevers. Zo simpel kunnen we het wel stellen. En op Facebook is het eenvoudig om je organisatie te profileren. Niet alleen door foto’s te plaatsen van die sprankelende vrijdagmiddagborrel of van quinoa salades en verse smoothiers uit de bedrijfskantine. Maar ook door het delen van aansprekende projecten, mooie resultaten en berichten waaruit een hoge mate van collegialiteit blijkt. Door deze content beschikbaar te stellen maak je het voor je medewerkers makkelijk om - als ambassadeur van je organisatie - deze artikelen te delen in hun eigen netwerk. (employee advocacy). .

Bouw met Facebook aan een duurzaam employer brand en bereik snel de juiste doelgroep op de momenten dat dat nodig is!